Nak Tukar Duit Raya 2013 ?

Sebelum ni saya pernah tulis catatan tentang aktiviti tukar duit raya. Memang dah lama. Tak sangka dalam beberapa hari ni, ada banyak pelawat yang mengunjungi blog ini semata-mata hasil katakunci “tukar duit raya“. Ok, anda dah tukar duit raya untuk 2013 ni?

imageKalau belum, elok sangat la pergi sekarang. Saya pun baru saja tukar duit raya ni semalam. Tukar di CIMB Bank. Itupun setelah gagal pada hari jumaat sebelumnya dan hari isnin. Lain cawangan bank lain praktisnya. Ada cawangan bank yang buka kaunter untuk tukar duit raya sehingga jam 11 pagi je. Ada yang takde had masa. Terpulanglah. Tapi untuk selamat, lebih baik pergi dalam jam 9.30 hingga jam 11.00 pagi. Masa-masa macam ni tak ramai sangat orang. Jadi proses pun cepat. Pergi je ke kaunter pertanyaan. Bagitau nak tukar duit raya. Biasanya ada form nak kena isi. Alaaaa form yang nak diisi tu sekadar nak tau jumlah note yang dikehendaki. Baru dapat no giliran dan tunggu je. Oh ya, satu lagi kalau nak tukar duit raya ni pergi ke cawangan yang besar sikit. Nak tau besar tak besar, tengok je jumlah mesin atm yang cawangan tu ada. Kalau besar, banyak le mesin atm tu. Hehe.

 

Caj ? setakat ni takde lagi caj. Cuma ada terdengar khabar yang sesetengah bank hanya benarkan pertukaran duit raya tu untuk pelanggan masing-masing. Oleh itu….Saya sarankan anda pergi ke bank yang memang anda ada akaun. Senang sikit.

Itu sajalah catatan saya tentang tukar duit raya 2013 kali ini. InsyaAllah harap-harap membantu sesiapa sahaja yang masih belum tukar duit raya.

ps: Tahun ni saya tukar note RM1 je. Ada ke orang tukar note RM50?

Komen Melalui Facebook Disini

Leave a Reply